пятница, 7 октября 2011 г.

100-річчя Київського футболу

06.10.2011
16:51
Сто років тому, у вересні 1911 року, була створена Київська футбольна ліга – вищий орган міського футболу. Того ж року відбувся й перший матч чемпіонату міста. У зв’язку з цим протягом першої половини жовтня у столиці святкують 100-річчя київського футболу.

Як повідомили JeyNews в прес-службі КМДА, у рамках святкування в столиці відбувся турнір з футболу серед команд працівників районних в місті Києві державних адміністрацій на «Кубок голови КМДА».

8 жовтня на площадках учбово-тренувальної бази «Атлет» відбудуться матчі на Суперкубок між збірними Києва та Київської області, збірними Київської міської держадміністрації та Київської обласної держадміністрації, командами журналістів «Акули пера» та «Золотий мікрофон». А на стадіоні імені В.М.Баннікова в дружньому матчі зустрінуться ветерани київського «Динамо» та ветерани київського футболу.

Спортсменів та глядачів із святом привітають представники Федерації футболу України, Федерації футболу Києва, Київської міської державної адміністрації та Київської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що нинішній футбол столиці – це 87 колективних членів, які займаються розвитком дитячого, юнацького, жіночого, аматорського, ветеранського футболу та футболу для людей з вадами здоров’я. 336 команд беруть учать у чемпіонаті та першості міста серед дорослих і дитячо-юнацьких спортивних шкіл, понад 25 тисяч осіб – у різноманітних відповідних змаганнях. Майстерне володіння м’ячем на весь світ прославило цілу плеяду талановитих столичних спортсменів та їхніх наставників: Олега Блохіна, Андрія Шевченка, Валерія Лобановського, Володимира Мунтяна, Віктора Канєвського, Андрія Бібу, Євгена Рудакова та багатьох інших.

Також нагадаємо, що 1 жовтня на Софіївській площі в рамках святкування 100-річчя київського футболу було проведено турнір з міні-футболу серед команд працівників районних державних адміністрацій на «Кубок голови Київської міської державної адміністрації-2011».

У турнірі взяли участь команди 10 районів міста.

За результатами змагань, перемогу у серії післяматчевих пенальті здобула команда Дарницького району. Друге місце посіла команда Деснянського району. А у грі за третє місце сильнішою виявилася команда Подільського району.

Нагадаємо, продовжуючи святкування ювілею київського футболу, 8 жовтня на майданчиках учбово-тренувальної бази «Атлет» буде організовано матчі на Суперкубок між збірними Києва та Київської області, збірними Київської міської держадміністрації та Київської обласної держадміністрації, командами журналістів «Акули пера» та «Золотий мікрофон».

А на стадіоні імені В.М. Баннікова у дружньому матчі зустрінуться ветерани київського «Динамо» та ветерани київського футболу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий